Warning: Array to string conversion in /data/www/neiehuukske.nl/www/backstage/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 1573 Warning: Array to string conversion in /data/www/neiehuukske.nl/www/backstage/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 1573 Warning: Array to string conversion in /data/www/neiehuukske.nl/www/backstage/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 1573

Zondag 1 juli, 29e editie zomerfestijn Beers Best!!

De traditionele snuffelmarkt, de altijd gezellige kindermarkt, de braderie en vele spetterende optredens en demonstraties: dit is hét recept voor wederom een fantastisch zomerfestijn op de eerste zondag van juli. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor Beers Best 2018 in volle gang. Ons zinderende zomerfestijn, dat op 1 juli plaatsvindt en voor de 29e keer georganiseerd wordt. Ieder jaar weer weten duizenden mensen – jong en oud – uit de regio ons mooie dorpje Beers hiervoor te vinden. Op de snuffelmarkt vindt u zoals elk jaar een grote variëteit aan bruikbare spullen. Daarnaast zijn er een kindermarkt, waar kinderen hun speelgoed verkopen, een hobbymarkt en een grote braderie.

De organisatie van het braderiegedeelte is geheel in handen van organisatiebureau GP Promotions. En dan, dit jaar voor het eerst te zien op Beers Best: Modelbouwgroep Devel. Een groep bestaande uit een groot aantal enthousiaste modelbouwers die hun handwerk graag willen laten zien aan alle bezoekers. Met een deel van de inmiddels 93 leden tellende groep laten zij onder andere binnenvaartschepen, duwboten, sleepboten, hijskranen, kraanpontons en nog veel meer zien, in een groot vaarbassin dat speciaal voor deze gelegenheid ter plaatse wordt opgebouwd. Voor degenen die houden van turnen, dans, acrobatiek en spektakel, is er eveneens voldoende te zien. Speciaal voor deze bezoekers hebben we dit jaar maar liefst drie verschillende demonstraties op diverse podia.

Nieuw in Beers en nieuw op Beers Best: Dansgroep JAVD uit Uden / Beers onder leiding van Janie v.d. Ven. Deze spontane, enthousiaste spring in het veld zag haar droom afgelopen februari uitkomen toen zij haar eigen dansstudio opende in Uden en Beers: JAVD dance. Deze dame is geen moment niet in beweging. Zij verzorgt Hip Hop lessen en workshops in Uden en in Beers en zal op Beers Best met haar dansgroep een aantal flitsende dansen laten zien. Wegens succes herhaald en ook dit jaar zeker weer de moeite waard om naar te kijken: de dansdemo’s van dansschool Chance4dance van Shanti de Koning. Chance4dance is dé dansschool in de regio waar jong en oud kan komen dansen op verschillende dansstijlen. Op het podium zullen een aantal groepen laten zien wat Chance4dance zoal te bieden heeft, waaronder hiphop, breakdance, streetdance en moderne jazz. Net als voorgaande jaren zal Chance4dance er weer een flitsend optreden van maken. Het dansteam Moov_n Squad van deze Cuijkse dansschool werd eind april Nederlands kampioen. Daarmee plaatste het team zich direct voor het Europees kampioenschap in Duitsland waar de dansers in mei met een derde plaats op het erepodium eindigden. Met deze resultaten hebben zij zich zelfs voor het wereldkampioenschap eind augustus in Schotland weten te plaatsen. Dit team zal onder andere te zien zijn op Beers Best. Kom dus zeker kijken en u bent verzekerd van een geweldig dansspektakel.

Daarnaast verwelkomen wij dit jaar de demogroep van gymnastiekvereniging V&K uit Uden. Deze demogroep bestaat uit een aantal talentvolle, enthousiaste meiden en jongens in de leeftijd van 9 t/m 20 jaar die maandelijks verschillende optredens verzorgen bij evenementen, openingen en feesten en nu dus ook bij Beers Best. Wat zij laten zien is een kruising tussen turnen, dans en acrogym. Voor wie dit laatste niet kent: acrogym is een nationale en internationale topsport die steeds meer bekendheid krijgt. Het is iets wat men moet zien en ervaren. Turnen, dans en acrobatiek komen hierin terug, gecombineerd met specifieke kracht en lenigheid. Daarnaast zijn coördinatie in de lucht, lef en vertrouwen van groot belang om deze sport te kunnen beoefenen.

Jong en oud, groot en klein, jongens en meiden tezamen. Voor vermaak wordt verder gezorgd door De Tienmorgen, die wederom een kinderboerderij verzorgt met een knuffelkoe, scharrelkippen, konijnen, geitjes en cavia’s. Na het spelen met de dieren van de kinderboerderij, kunnen kinderen die dat willen geschminkt worden, of zich even lekker uitleven op het springkussen of de klimwand van Rongen Aktief. Ook mogen alle kinderen proberen een heuse minigraver te besturen. En natuurlijk zijn de mensen van Duikteam Atlantis uit Cuijk weer van de partij. Bezoekers van
Beers Best kunnen een persluchtmasker opzetten en daarmee een duik nemen in het verwarmde bassin.

Wilt u vervolgens eventjes uitrusten, dan bent u in onze feesttent op de juiste plek. Hier kunt u pauzeren met een kop koffie of thee of een ander drankje. U kunt dan genieten van de live muziek van Remixx. De dame en twee heren van Remixx weten met het uitgebreide repertoire er voor iedereen een feest van te maken. Door het zichtbare enthousiasme spettert het vanaf de allereerste minuut. Naast een brok ervaring zijn deze artiesten ook ras-entertainers. Zo weten deze multi-talenten, mede dankzij de brede keuze in het repertoire, keer op keer het publiek op hun hand en alle voetjes op de dansvloer te krijgen. Of het nu gaat om dansmuziek, top 40, Nederlandstalig, disco, rock of de nieuwste hits, Remixx is vocaal en muzikaal veelzijdig genoeg om in te spelen op de wensen van het publiek. Dus dat belooft een gezellige, swingende middag!

Voor degenen die honger hebben, zijn er de hele dag diverse versnaperingen te verkrijgen en wie een gokje wil wagen, kan vanuit de feesttent uiteraard weer meedoen met het Rad van Avontuur. Dat begint rond 12.30 uur te draaien. Zorg dat u op tijd bent! Er zijn ook dit jaar prachtige prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom vanaf 11.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 3,00 inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie over Beers Best is te vinden op www.beersbest.nl.

Graag tot ziens op zondag 1 juli a.s.

Bestuur ’t Neie Huukske / organisatie Beers Best