Info buurtvereniging ’t neie huukske

Buurtvereniging ’t neie huukske is een actieve buurtvereniging uit het plaatsje Beers in Noord-Brabant, Nederland. Beers hoort bij de gemeente Cuijk, dat in het uiterste noordoosten van de provincie Noord-Brabant ligt bij de bocht naar het westen van de Maas.

’t neie huukske is opgericht op 4 februari 1985. Toen bestond ’t neie huukske nog maar uit 2 straten. Langzaam werd de wijk verder uitgebouwd. Op het kaartje is te zien dat onze buurtvereniging uit de volgende straten bestaat: De Wieken, Maalstoel, Windpeluw, De Vang, Korte Spruit, Het Spoor, de Zandweg en Het Vonder.

Onze buurtvereniging bestaat uit ruim 125 gezinnen. Als buurtvereniging stellen wij ons ten doel de leefbaarheid in onze buurt, in zal zijn culturele en sociale aspecten, te bevorderen door het organiseren van festiviteiten en evenementen in de ruimste zin van het woord.

Onze buurtvereniging heeft ook een eigen speeltuin/speelveld. Dit veld ligt in de hoek tussen de Korte Spruit, Het Spoor en Het Vonder. Op dit veldje zijn aanwezig: speeltuin, voetbalveld, volleybalveld en een tafeltennistafel.